Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Markdown Cheat Sheet

Headlines
# Headline 1
## Headline 2
### Headline 3

Styling
*italic*
**bold**
~~strike through~~

Links
http://url.com
[link text](http://www.url.com)

Quotes
> Quote text
***Johnny Author***

Images
![image alt text](image url)
***Image caption, description***

Horizontal rule
---

Inline Code
`var name = "John Doe";`

Code block with syntax highlighting
``` codelanguage
function foo() {
  return bar;
}
```

Bulleted list
- item 1
- item 2
- item 3

Numbered list
1. item 1
2. item 2
3. item 3

Waarom wij een hekel hebben aan bier brouwen met moutextract

01-05-18

Onze lieve collega’s in de wereld van het zelf bier brouwen willen mensen graag aan het bier brouwen krijgen en veel geld verdienen.

Dat kunnen en willen we ze niet kwalijk nemen, dat juichen we zelfs toe. Iedereen in Nederland moet minstens een keer een biertje hebben gebrouwen en daar mag best geld aan gespendeerd worden!

Er is alleen een ding waar wij een hekel aan hebben: mensen vertellen dat ze voor 50 euro zelf bier kunnen brouwen en ze een blikje siroop of poeder opsturen!

Natuurlijk, je kan beargumenteren dat het een mooie manier is met weinig middelen veel bier te brouwen, maar zelf bier brouwen gaat niet om veel bier. Het gaat (1) om goed bier, dat je (2) zélf gebrouwen hebt en dat je (3) begrijpt hoe je bier nou eigenlijk bier geworden is. Blikbrouwen is wat ons betreft het zelfde als ranja maken: weinig inspirerend.

Hoe werkt brouwen met moutextract?


Bier brouwen met moutextract
De instructies op de foto hebben niets met brouwen te maken volgens ons

Dat is een beetje verschillend per pakket.

Bij sommige brouwpakketten hoef je alleen maar je moutextract en hopextract met elkaar te mengen en gist bijvoegen. Dat laat je dan vergisten en binnen een week heb je dan bier. Wachttijd: 1 week, ‘Brouwtijd’: 20 minuten.

Bij andere pakketten is het graan alleen vervangen door moutextract. Dat betekent dat je dus je moutextract met water aan de kook brengt en ‘hoppellets’ (samengeperste en fijngesnipperde hop) toevoegt. Na het koken en koelen van de ‘wort’ is alles weer hetzelfde als met een echt brouwpakket.

Als je niet perse 20 liter ‘bier wil brouwen’, kan je het hele proces gewoon in je keuken volbrengen: van graan tot glas. Maischen kan in een soeppan, filteren met een zeef, koken kan in een soeppan (desnoods dezelfde) en gisten doe je in de bijgeleverde gistemmer.

Waarom zou ik dan met graan brouwen?


Een echte graanbrouw
Dit is brouwen. Bezig zijn met producten die brouwmeesters ook gebruiken

Omdat het kan! Je wil weten hoe jouw lievelingsbier wordt gebrouwen, je wil niet halfslachtig te werk gaan, je wil kunnen zeggen dat je echt gebrouwen hebt en bovenal: jij wil jouw écht gebrouwen bier proeven!

Begrijp ons niet verkeerd, wij vinden dat iedereen moet doen waar die zelf zin in heeft, of moet aanschaffen wat bij zijn of haar wensen past. Wij willen alleen kwijt: laat je niet vertellen dat het een goed idee is om met moutextract te gaan brouwen ‘om mee te beginnen’.

Proost!

Brouwbroeders


Gerelateerde artikelen

Mini serie: Vergistingsverhalen 1/2 - Hoofdvergisting

5 jaar brouwbroeders!