Zelf bier brouwen? Bierbrouw pakket, tips & meer | Brouwbroeders

05-04-2017

Nuchter? Nee joh, niet zo natuurlijk. We hebben ons de afgelopen tijd veel bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuw brouwpakket. Niet zomaar één, maar één die gewoon in de supermarkt te koop is!

Lees meer»
20-03-2017

Kan ik naast jullie huidige smaken ook een gewoon pilsener brouwen? Ik begrijp de speciaalbier hype, maar ik wil eigenlijk gewoon mijn eigen bier drinken tijdens het klussen. Of bier wat niet het beste smaakt op oneven dagen of bij de volle maan.

Wij krijgen die vraag best vaak, vandaar dat wij eens zullen uitleggen wat het verschil is tussen pilsener en de bieren die met onze pakketten gebrouwen kunnen worden.

Lees meer»
12-09-2016

We hebben een aantal tips gekregen van onze klanten: Bierdopjes dichtslaan met een hamer was net iets te arbeidsintensief. We konden ons er wel in vinden en besloten er wat aan te doen!
Met een nieuwe bottlecapper gaat het proces een stuk soepeler. Om dat ook meteen te bewijzen we hebben het even voor jullie op beeld gezet!

Lees meer»

07-06-2016

Sinds kort hebben we mooie longneck flessen in het assortiment. Er waren toch te veel mensen met een te hardnekkige afkeer tegen Grolsch, of bier drinken tijdens het bier brouwen. Die mensen komen we graag tegemoet. Om te laten zien hoe fijn het is om je kracht te botvieren op de top van een flesje: Lees meer»

26-04-2016

Dag lieve brouwbroeders en zusters, via ons blog hebben we al een lange tijd niet van ons laten horen. We hebben wel veel via social media gecommuniceerd maar het is even tijd voor een tussenstand, want het gaat lekker!

Lees meer»
21-12-2015

Op 2 juni 2015 maken we een Whatspapp groep aan: toch het begin van elk goed idee. De groep heet Brouwbroeders. De naam: daar zijn we wel uit. We maken onze eerste afspraak om eens te kijken of we met ons idee ook andere mensen blij kunnen maken. We praten veel, onder het genot van onze laatstgebrouwen IPA. Het idee is er een langere tijd, eigenlijk al sinds we in 2014 gestart zijn met het brouwen van eigen bier: Bier brouwen hoeft niet moeilijk te zijn!

Lees meer»
20-11-2015

Het brouwen van bier levert wat restproducten op. Wij hebben er over nagedacht wat we kunnen doen met het moutafval - ook wel bostel genoemd - wat achterblijft na het spoelen. Vind hier een prachtig recept voor een eigen gebakken bostel brood. Spoiler: er zit ook bier in!

Lees meer»
15-11-2015

Deze keer plaatsen we een brouwblog over hoe een doodnormale brouwdag eruit ziet. We hebben het bier maken in timelapse opgenomen. Met een kijkje in de keuken van Brouwbroeders kun je zien hoe het er ongeveer aan toe gaat als we aan het brouwen zijn.

Lees meer»
22-10-2015

In onze vorige blog schreven we over de eerste stappen van de eerste keer bier brouwen voor de Brouwbroeders. In deze blog vertellen we hoe het verder ging en waarom het filteren zo spannend was.

Lees meer»
14-10-2015

In dit blog zullen we je wat meer vertellen over wat je nou nodig hebt als bierbrouwer. Stel, je wilt je eigen bier brouwen en bent op zoek naar informatie en ingrediënten. Op Internet is een schat aan informatie te vinden, maar niet altijd even duidelijk en dus kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Lees meer»
© Developed by CommerceLab